PLAY TENNIS

AAN DE SLAG MET KLAVERSTIJN TENNIS

Bij Klaverstijn zijn onze tennistrainers vrolijke snuiters met veel ervaring op het gebied van jeugd en volwassenen. Elke training wordt met veel energie gegeven waarbij de leerliing veel ballen slaat, weinig stil staat. We proberen het enthousiasme van elk individu (of je nou beginner bent of ver gevorderd) vast te houden.

Training Peuters

We hebben peutertennis voor de allerkleinste van 3 - 5 jaar komen samen met een ouder naar de training die mee mag doen. Ze leren balvaardigheid, behendigheid en samenwerken. Neem contact op voor meer informatie en zie ook Tenniskids Blauw

Training Jeugd

Training voor de jeugd is bij ons op de club van LTC Hofgeest spotgoedkoop. De jeugd van 6 tot 18 jaar kan bij ons twee keer in de week trainen voor een heel jaar (36 weken) voor maarliefst €155,- euro.

Gratis proefles!

De groepen worden ingedeeld op niveau en leeftijd en hebben een kleur. (Zie hieronder)

Tenniskids Blauw

Voor de jongste kinderen is er Tenniskids Blauw. In deze eerste fase maken kinderen, van 4 tot 6 jaar oud, kennis met de basis van tennis en de tennisvereniging. Door middel van speelse oefeningen ontwikkelen zij de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tikspelletjes en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal afgestemd op de leeftijd en de belevingswereld van een kind.

Tenniskids Rood

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids Oranje

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.

In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids Groen

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.

De geboortejaren in bovenstaande tabel gelden vanaf 1 januari 2022 t/m 31 december 2022.

Geel / Junioren

Je bent bij tennis een junior als je tussen de 11 tot en met 17 jaar oud bent. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren. Junioren spelen net zoals de senioren op een hele baan met de bekende gele tennisbal.

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt

Naast uitdagende trainingen bestaat tennis voor een groot deel uit wedstrijden spelen. Dit is niet alleen gezellig, maar je wordt ook steeds beter als je veel wedstrijden speelt. Zo krijg je nog meer plezier in tennis! Het maakt niet uit of je al langer tennist of net begonnen bent: er zijn competities en toernooien voor iedereen! Doe je ook mee?

KNLTB Junioren competitie

Je kunt wedstrijden spelen door samen met je team mee te doen aan de KNLTB Junioren competitie. Deze bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. De Junioren competitie vindt in het voorjaar en najaar plaats.

Open junioren toernooien

In de weken dat er geen competitie is, organiseren verenigingen vaak open junioren toernooien. Er worden er elk jaar maar liefst meer dan 300 georganiseerd! Bij een open junioren toernooi ontmoet je jeugdspelers van andere verenigingen.

Om in te schrijven voor les klik op inschrijven

Training Volwassenen

Je kunt bij ons training krijgen waarbij je conditioneel uitgedaagd wordt en met veel positieve feedback technisch vooruitgang boekt.

Met een privéles bij Klaverstijn Tennis krijg je de persoonlijke aandacht van de trainer en ligt de focus op het verbeteren van je techniek. Nu zul je jouw slagen in rap tempo zien verbeteren.

Lekker in groepsverband trainen? Dat kan met vier en zelfs acht personen. Er wordt geprobeerd om zoveel mogelijk dezelfde speelsterktes bij elkaar in een groep te plaatsen.

Om in te schrijven voor les klik op inschrijven